Αυτή Η Κρυμμένη Καμπίνα Στη Νορβηγία Μοιάζει Να Ήταν Θαμμένη Σε Μια Χιονοστιβάδα (Βίντεο)

Το νορβηγικό στούντιο αρχιτεκτονικής Vardehaugen δημιούργησε τη μοναδική καμπίνα Vindheim, μια κρυφή σύγχρονη καμπίνα που προορίζεται να ανακαλυφθεί από πεζοπόρους.

Φωτογραφία: Rasmus Norlander

Η καμπίνα βρίσκεται κοντά στο Lillehammer της Νορβηγίας και έχει σχεδιαστεί με κεκλιμένες στέγες που το κάνουν να μοιάζει με το να είναι θαμμένο στο χιόνι. Η περιοχή είναι γνωστή για την έντονη χιονόπτωσή της, οπότε οι αρχιτέκτονες ήθελαν να σχεδιάσουν μια στέγη που δεν είναι μόνο σύγχρονη, αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει ως λόφος για σκι και έλκηθρο.

Η καμπίνα είναι μόνο 55 τετραγωνικά μέτρα (περίπου 592 τετραγωνικά πόδια), Ταπετσαρία ανέφερε, και χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια και ξύλινο φούρνο για να κρατήσει τους επισκέπτες φορτισμένους και ζεστό ζεστό. Εάν ανησυχείτε για το χιονισμένο βλέμμα της καμπίνας που αισθάνεται κλειστοφοβική, έχει επίσης πολλά μεγάλα παράθυρα και φεγγίτες για να αφήσει στον ήλιο (και την όμορφη θέα).

Φωτογραφίες: Einar Elton (L); Ο Rasmus Norlander (R)

Το εξωτερικό μέρος της καμπίνας είναι κατασκευασμένο από μαύρο πεύκο, το οποίο ξεχωρίζει από το καθαρό λευκό χιόνι γύρω του. Το εσωτερικό είναι λιγότερο σοβαρό, με μια λεία λεύκη λεοπάρδαλη που μοιάζει πολύ πιο σύγχρονη και φιλόξενη.

Φωτογραφία: Einar Elton

Σύμφωνα με τον Dwell, ο αρχιτέκτονας H? Kon Matre Aasar? D δημιούργησε τη δομή για ένα νορβηγικό ζευγάρι που ενδιαφέρεται για το σχεδιασμό καθώς και για το σκι και την πεζοπορία, οπότε δυστυχώς η καμπίνα δεν είναι διαθέσιμη για τους ταξιδιώτες, αλλά ακούγεται σαν μια καταπληκτική χειμερινή απόδραση.

"Απολαμβάνουν την καμπίνα και ξοδεύουν χρόνο εκεί κάθε Σαββατοκύριακο. Το μόνο ζήτημα είναι ότι είχαν προβλήματα με τα πρόβατα να ανεβαίνουν στην οροφή ", δήλωσε ο Aasar κατοικώ. "Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι τα πρόβατα το απολαμβάνουν".